Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг обвини вятъра за грешката си в Остин

Розберг обвини вятъра за грешката си в Остин

48
0

Нико Розберг заяви, че след детайлно изследване екипът му Мерцедес е установил, че силен порив на вятъра е причината за грешката му в последните обиколки на Гран при на САЩ в Остин. Розберг водеше в състезанието, но 8 обиколки преди финала излетя на завой 16 и загуби лидерството спрямо своя съотборник Люис Хамилтън. Британецът в последствие спечели състезанието и си гарантира титлата 3 кръга преди края на сезона.

„Беше силен порив на вятъра, заяви Розберг преди началото на състезателния уикенд в Мексико. – Говоря сериозно. Но той беше за всички и не можеш да го използваш за извинение. Това все пак си е грешка. Разбирам я и това е важно за мен. Това ще ми помогне да вървя напред. Като резултат загубих много притискаща сила отзад. Това беше необичаен сценарий, който се случи само веднъж за всички тези обиколки.”

Розберг заяви още, че фактът, че титлите този сезон са решени, не променя особено нещата. И той, както Хамилтън и Фетел, ще искат да спечелят последните състезания. Затова Нико очаква обичайната битка.