Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Подиумът е нашата цел

Розберг: Подиумът е нашата цел

46
0
2012,канада,Мерцедес,Нико Розберг

Преди началот на уикенда много хора смятаха Мерцедес едва ли не за скрития фаворит за състезанието в Канада. Повод за това бяха добрите резултати на високоскоростните писти и така наречения двоен DRS.

В крайна сметка Нико Розберг успя да заеме петото място, с изоставане от 0,627 сек от победитепя Себастиян Фетел. Той остана на по-малко от 0,1 сек от неговия съотборник Марк Уебър. Със сигурност не му помогна и факта, че трябваше да пропусне целия предиобед заради технически проблем вколата.

„Беше доста трудно да постигнем каквото и да било, при положение, че пропуснахме цялата сесия сутринта“, обясни Фетел. „Останалите явно се бяха подготвили добре за квалификацията.

Така че трябва да сме доволни от постигнатото. Според мен, петото място бе това, за което бе подготвена колата ни. Със сигурност не бе перфектният резултат, мисля, че можех да победя Марк. Това обаче не се получи. Но все пак това е добра изходна позиция за утрешното състезание. Мисля, че със скоростта ни в надпреварата ще можем да изпреварим няколко автомобила пред нас.

Подиумът трябва да е нашата цел този уикенд!“