Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг посъветва Перес да се изолира изцяло от новини и социални мрежи...

Розберг посъветва Перес да се изолира изцяло от новини и социални мрежи и да кара старт за старт

1050
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка Спас Генев

Серхио Перес трябва да се изолира изцяло от новини и социални мрежи и да кара старт за старт, заяви Нико Розберг. Мексиканският пилот започна сезон 2023 с надежда да се бори за титла, но поддържаше битката само в началото. Последва труден период, в който се заговори за бъдещето му в Ред Бул. Връщането на Даниел Рикиардо на грида като титуляр засили слуховете за това дали Перес ще остане в отбора от Милтън Кийнс. От тима му досега твърдят, че ще изпълни договора си, който е и за 2024 г. Според наблюдатели това няма да стане. А съветът на Розберг, даден в подкаст на Скай Спортс, бе да не чете и слуша нищо за себе си, а само да се подготвя максимално добре и да се съсредоточи върху работата си на пистата.

„Бих препоръчал на Серхио да не гледа нищо по никакви медии, да не проверява социалните мрежи. Просто нищо, защото ще види толкова много неща срещу себе си… Коментари, колажи, въпроси на журналисти, очевидно насочени срещу него. Определено трябва да ограничи това“, заяви Розберг

„[През 2016 г.] аз махнах всичките си социални медии, имейла, новини – всичко беше изключено, докато се борех за титлата. Единственият проблем е, че все пак трябва да отиде на пистата и да седне пред 50 журналисти. А те ще го питат: „Ей, Серхио, изглежда водиш най-голямата битка в кариерата си. Смяташ ли, че някога ще успееш да се измъкнеш (от лошия период)?“ Това винаги действа зле, защото се налага да слушаш.

„Не можеш да ги игнорираш, необходимо е да отговаряш на въпросите им. А следващият ще е: „Ей, Серхио, чувстваш ли заплаха от страна на Даниел Рикиардо? Мислиш ли, че можеш да загубиш мястото си?“ И това продължава така непрекъснато, и е трудно, тъй като ударите продължават да се сипят по главата ти“, каза още Розберг

„Това е една от най-трудните части от уикенда за Серхио, с която той трябва да се справи. Въпросът е да изключи (околния свят), да се фокусира. Той се бе съсредоточил върху едно нещо през зимата: „Искам да победя Макс [Верстапен], искам да съм шампион“ и го повтаряше постоянно. Време е да забрави това и да кара старт за стар, сесия за сесия. Просто да върши фантастична работа. Необходимо е Перес да се подготви максимално добре, да внимава с рисковете на трасето и да си върши нещата колкото може по-добре. Дотам опират нещата, това трябва да се постарае да стори“, допълни световният шампион за 2016 г.