Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг пред Хамилтън в 3-ата тренировка, но Ред Бул и Ферари са...

Розберг пред Хамилтън в 3-ата тренировка, но Ред Бул и Ферари са близо

40
0

Нико Розберг и Люис Хамилтън се класираха на първа и втора позиция в последната 3-а тренировка за Гран при на Мексико. На пистата Ерманос Родригес двамата бяха разделени само от 0.014 сек в полза на германеца, който постигна 1:21.083 сек.  с гумите софт.

По-интересното обаче в сесията беше, че конкурентите от Ред Бул и Ферари бяха много близо до темпото на Сребърните стрели. Даниел Рикиардо от екипа на Биковете се класира 3-и с изоставане от само 0.118 сек, което е забележително с оглед на двете дълги прави на пистата, особено старт-финалната, на която пилотите отново достигнаха 360 км/ч Отлично темпо показа и Себастиен Фетел от Ферари. Той остана 4-и с пасив от 0.211 сек.

Темпото на неговият съотборник Райконен обаче така и не можа да бъде видяно. Кими спря на пистата само 14 минути след началото на сесията, като преди това пламъци и дим започнаха да излиза от задната част на болида му. Предполага се, че Ледения е имал проблем със задвижващата система, като самият пилот посочи с пръст към двигателя, след като слезе от колата.

Интересно също така беше изключителното темпо на Хамилтън с гумите медиум. Британецът беше дълго време начело в класирането с постижение 1:21.840 мин, което си е забележително с оглед на това, че предполагаемата разлика между двата типа гуми е 1.3-1.5 секунди ан обиколка в полза на софт.

Като цяло тренировката отново премина в борба на пилотите за намиране на сцепление. В началото на сесията заради падналия дъжд снощи грипът беше на много ниско ниво и много от състезателите напуснаха пистата, но до сериозни инциденти не се стигна. Разликите бяха изключително малки, като първите 12 пилота се събраха в 1 секунда.