Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг разочарован: Мисля, че победата в квалификацията бе възможна

Розберг разочарован: Мисля, че победата в квалификацията бе възможна

17
0
2013,Малайзия,Мерцедес,Нико Розберг

Шестото място в квалификацията за Нико Розберг явно не е това, което пилотът на Мерцедес е очаквал от днешния ден. Тактическа грешка явно му струва няколко места и постигането на силен резултат.

„Жалко е, защото до започването на дъжда всичко вървеше много добре“, обясни Розберг. „После условията наистина се влошиха и станаха доста трудни. Някои завои бяха мокри, други сухи. Някои пилоти влязоха и смениха гумите си в последната част, което явно беше правилното решение. До последно обаче не се знаеше, дали няма пак да завали.

Решихме да остана на пистата, което за съжаление не се оказа най-добрата стратегия. Трябваше да постъпим различно. В началото си мислех, че дори може да се боря за пола, защото всичко вървеше чудесно.

Все пак смятам, че разполагаме с много добро състезателно темпо. Видяхме още в първото състезание, че заради гумите тази година квалификацията няма толкова голямо значение, както през миналата. Така че е възможно утре да стане всичко. В Мелбърн Кими спечели от седма позиция, така че сме оптимисти.“

„При тези условия не е лесно да се вземе решение за смяна на гумите“, заяви Рос Браун. „Когато пилотите ни се опитаха да направят всичко по силите си в последната обиколка, гумите вече бяха преминали своя пик. Нов комплект със сигурност щеше да даде различни резултати.

Иначе направихме добра квалификация. Пускахме пилотите в правилния момент на пистата, а във втората част бяхме много силни. Като цяло смятам, че имаме добри предпоставки за постигането на добър резултат в състезанието.“