Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг с предупреждение, запази победата си

Розберг с предупреждение, запази победата си

43
0
Нико Розберг

Нико Розберг получи официално предупреждение от стюардите заради това, че не бе намалил достатъчно при жълти знамена на пистата по време на Гран при на Великобритания.

Пилотът на Мерцедес запази победата си, извоювана с много прецизност и внимание в хаоса на Силвърстоун.

Това е страхотен за мен и отбора, защото спечелихме в дома на автомобилния спорт. В момента се намираме в изключително време за Сребърните стрели и съм много горд, че съм част от екипа. Този успех е за всеки отделен човек, участвал в конструирането на колата ни. Жалко за случилото се с Люис [Хамилтън] днес. Аз също имах проблем с гума и извадих късмет заради излизането на колата за сигурност. Състезанието бе наистина вълнуващо. Трябваше много да внимавам с гумите. Казаха ми да избягвам бордюрите. В крайна сметка бе трудно да удържа Марк [Уебър] и едновременно с това да не натоварвам гумите, но успях – коментира Нико.

Хамилтън и публиката на английското трасе бяха с разбити сърца, когато неговата задна лява гума се пръсна, докато той водеше.

Надпреварата ни започна добре. Чувствах се чудесно начело, контролирах темпото. След проблема с гумата дадох всичко от себе си, борейки се да си проправя път напред. Имах някои добри маневри за изпреварване и като се има предвид всичко случило се, четвърто място е доста приличен резултат, ако си се оказал последен в десетия тур. Огромни поздравления за Нико, който се измъкна от сложна ситуация и спечели. Вече сме втори в конструкторския шампионат и това е прекрасна награда за всички във фабриките ни – каза англичанинът.