Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се притеснява за износването на гумите

Розберг се притеснява за износването на гумите

77
0
Нико Розберг

Нико Розберг се притеснява за износването на гумите по време на състезателния уикенд за Гран при на Малайзия.

Немският пилот на Мерцедес бе най-бърз в днешните свободни тренировки, но остана предпазлив в коментарите си след тях.

Беше приличен ден. Беше много, много горещо, трудно е и за колата, и за гумите. Изобщо не очаквахме толкова високо износване, а то е огромно и ще е сериозно предизвикателство. Със сигурност ще има множество различни стратегии. Всичко може да се случи, когато нещата опират до гуми – заяви пилотът, който спечели първия кръг от световния шампионат в Австралия.

Нико смята също така, че няма да има проблеми с управление разхода на гориво:

Това не ни създава грижи, особено на тази писта. Ние просто се фокусираме повече върху гумите и дългите серии от обиколки. Със сигурност битката (с Люис Хамлтън) ще е близка, аз трябва да се опитам да остана пред него. Да се класираш на полпозишън определено помага, както и да стартираш чисто в самото начало на състезанието.

Съотборникът му Люис Хамилтън също изрази тревога относно гумите. Той обясни, че с екипа са работили по поведението им и върху това да го разберат.

Освен това се трудихме по баланса и дълги серии. Времето е еднакво за всички, а и го очаквахме. Твърде горещо е за гумите, не работят много добре при тези условия. Въпреки че тук имаме на разположение хард и медиум, просто не се „чувстват” като хората. Имаме още малко работа по баланса, за да достигнем желаното от нас ниво – сподели той.

В същото време англичанинът бе категоричен, че не го интересува какво е разпределението на силите и е фокусиран единствено върху себе си и отбора си.

Старая се да направя болида колкото се може по-комфортен за мен. Надявам се да издържи (състезателната) дистанция – допълни Хамилтън.