Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се притеснява за състезателното темпо, Хамилтън не се чувства добре в...

Розберг се притеснява за състезателното темпо, Хамилтън не се чувства добре в колата си

52
0
Люис Хамилтън

Състезателното темпо все още е проблем за Мерцедес, смята Нико Розберг след петъчните свободни тренировки за Гран при на Великобритания.

Той бе най-бърз във втората сесия и докато скоростта в един тур не го притеснява, то тази в дълга серия отново не е достатъчно добра.

Мисля, че в една обиколка колата още е бърза, така че нещата в квалификацията би трябвало да са наред. Единствената въпросителна е относно състезателното темпо. Днес работихме по това и изглеждаше прилично, но съм убеден, че пак ще имаме проблеми в това отношение. Освен това утре и в неделя ще е с 10 градуса по-топло, а това може напълно да промени картината. Може да стане по-трудно за нас. Не съм съвсем доволен от баланса на болида. Дори отстъпих в развитието във високоскоростните завои, което не е добре и трябва да го поправя. Важното е да разберем каква е причината, тъй като промяна в предното крило например променя много неща – изведнъж предницата се оказва нестабилна в средата на кривите. Необходимо е да направим нещо за влизането във високоскоростните завои, където автомобилът е най-ниско до трасето – колкото по-бързо вървиш, толкова повече въздушният поток притиска колата. Може дифузьорът да не работи като хората или нещо друго да не е съвсем наред. Това е само пример, но ни предстоят доста анализи – обясни Розберг.

Съотборникът му Люис Хамилтън продължава да има грижа с F1 W04. Той заяви, че изобщо не се чувства добре в колата и се бори да намери оптималните настройки.

Самият болид изглежда върви добре. В дългите серии чувството не бе особено добро, но ще направим някои промени в реглажите и би трябвало да станем по-бързи. Автомобилът не ми допада в момента, просто нямам особено добър баланс. Определено не се чувствам удобно. Ще анализираме данните, за да видим каква ще е следващата ни стъпка. Утре ще е по-добър ден и се надявам да напредна с реглажите, за да пооправя нещата за себе си – допълни англичанинът.