Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Ще бъде трудно във Франция с моето наказание

Розберг: Ще бъде трудно във Франция с моето наказание

20
0

Нико Розберг: „По принцип ми харесва пистата. Тук съм имал някои много добри състезания в миналото, а и все пак това е завръщане в Европа, което е добре. Същевременно Маникур не е от най-силните ни писти през последните години, така че ще трябва да натискаме яко газта.”

„За нещастие, за нас ще бъде по-трудно от обикновено, тъй като имам и наказание покрай инцидента в Монреал, заради което ще стартирам с десет места назад. Изкарахме и тридневни тестове в Барселона миналата седмица, по време на които опитахме някои настройки и тествахме нови части. Остава да се надяваме да ни свършат работа през този уикенд.”

Казука Накаджима: „Имам известен опит на Маникур, тъй като миналата година карах тук в GP2. Това е една приятна писта, така че се чувствам доста уверен за идния уикенд.”

„В последните две състезание в Монако и Канада показахме доста добро темпо, което трябва да пренесем и във Франция, за да компенсираме известната точкова суша. Що се отнася за самото място, то наистина е в средата на нищото,в резултат на което е и доста тихо – различно в сравнение с Монреал. И именно това ми харесва и нямам търпение да отида там.”

Техническият директор на тима Сам Майкъл потвърди, че за Маникур са подготвени серия аеродинамични и механични подобрения, които трябва да допринесат за добрата скорост на FW30. За самото трасе той обяснява, че според него то предлага интересни комбинации от завои, което е предизвикателство за инженерите и пилотите.