Начало Избрани Розберг сравни Астън Мартин с ПСЖ

Розберг сравни Астън Мартин с ПСЖ

116
0
Астън Мартин
снимка, Спас Генев

Нико Розберг сравни Астън Мартин с ПСЖ. Световният шампион за 2016 г. отправи предупреждение към британския тим, който върви по пътя на френския футболен гранд заради огромните инвестиции, направени от Лорънс Строл и привличането на много известни специалисти.

Розберг оприличи стратегията на Астън Мартин за привличане на високопоставени специалист. Това много напомня на примера на ПСЖ. Френският футболен отбор привлече редица суперзвезди пред последните години. Но според бившия пилот на Мерцедес, индивидуалният талант не е достатъчен, за да гарантира успех

Астън Мартин направи сериозни инвестиции под ръководството на Лорънс Строл, Тимът изгради ново модерно съоръжение в Силвърстоун и авангардна инфраструктура, включваща нов аеродинамичен тунел. Планът е той да заработи в началото на следващата година.

Неотдавна Астън Мартин успя да привлече Ейдриън Нюи. Легендарният дизайнер ще се присъедини тима като управляващ технически партньор и акционер. Нюи е поредният специалист, който се присъединява към отбора през последните месеци.

По-рано тази година Астън Мартин привлече бившият ръководител на отдела за двигателите на Мерцедес Анди Коуел, както и бившия технически директор на Ферари Енрико Кардиле. Към тима се присъединиха още Боб Бел, както и други специалист. Не трябва да забравяме, че в Астън Мартин кара двукратният световен шампион Фернандо Алонсо.

Розберг коментира поредицата от назначения в Астън Мартин. Световният шампион от 2016 г. предупреди, че наемането на  таланти от най-високо ниво не гарантира, че тимът ще постигне сериозно успехи в бъдеще.

Бившият пилот на Уилямс и Мерцедес направи аналогия с ПСЖ. Френският клуб също направи сериозни инвестиции през последните повече от 10 години. ПСЖ дори събра на едно място играчи като Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Въпреки това отборът все още не е постигнал крайната си цел- спечелването на Шампионската лига.

„Вижте ПСЖ във футбола. Те имаха едновременно Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Това са трима от най-добрите футболисти на всички времена. Всички останали също бяха много добри“, сподели Розберг.

„Те никога не спечелиха Шампионската лига. Разбира се, винаги е страхотно да привлечеш най-големите гении, най-добрите мениджъри на борда“, добави световният шампион от 2016 г.

Според Розберг, ключовият проблем в такъв случай се крие в предизвикателството да се интегрират всички таланти в едно сплотено звено

„След това обаче те все пак трябва да се слеят и да работят заедно. Ти си толкова добър, колкото е добър целият отбор на терена.“

„Ейдриан Нюи няма да успее да направи сам автомобила автомобил, който да спечели световния шампионат. Той се нуждае от останалите членове на екипа. Разбира се, той може да им даде добра насока, може да даде много добри насоки, но все пак се нуждае от екипа, който да постига успехи заедно с него“, каза още Розберг.

Розберг също така вярва, че сравнението с ПСЖ подчертава значението на екипното взаимодействие. Астън Мартин трябва да гарантира, че звездните попълнения трябва да работят заедно, вместо да разчитат единствено на индивидуалния си блясък, ако искат да постигнат успех.

„Предстои да видим. Това определено ще бъде предизвикателство за тях – да се интегрират и да се превърнат в семейство, което върви в една посока“, каза още Нико Розберг.

Освен новите назначения, Астън Мартин ще работи с Хонда от 2026 г. нататък. Това допълнително ще увеличи натиска върху тима и ще повиши очакванията на всички.