Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг станал пилот №2 в Мерцедес след Спа миналата година

Розберг станал пилот №2 в Мерцедес след Спа миналата година

44
0
Ален Прост
Ален Прост, снимка Любомир Асенов

Четирикратният шампион във Формула 1 Ален Прост смята, че Нико Розберг е пилот №2 в тима на Мерцедес от 1 година насам. Според Професора това се е случило след Гран при на Белгия миналата година, когато Нико се удари с Хамилтън. Това провали състезанието на Люис, който отпадна, а Розберг все пак завърши 2-и. След случката, за която за виновен беше нарочен Розберг, германецът беше смъмрен сериозно от тима и глобен. Според Прост именно тогава той е бил „понижен” в ролята на втори пилот, без това да му се казва.

„Розберг е пилот №2 в тима. Той стана такъв след инцидента на Спа миналата година. Тимът го направи втори пилот и Нико никога не се възстанови след провала си. Нико беше друг миналата година, сега не мога да го позная. На Сузука Нико можеше да „затвори вратата” в първия завой, но не направи нищо, за да предотврати това Люис да поведе.”

Прост пък ще стане поредният бивш пилот Ф1, който ще пусне автобиографична книга. Тя ще излезе по повод 30-ата годишната от първата световна титла на французина с Макларън през 1985 г. В нея той разказва за трудностите си докато спечели короната за първи път, битките си с Аертон Сена и за живота си след като се отказа от състезанията в края на 1993 г.