Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Това бе максимума

Розберг: Това бе максимума

53
0

Нико Розберг успя да спечели със своя Мерцедес шестата позиция на старта в утрешния ден. Неговият именит съотборник Михаел Шумахер е едва 14-и, а разликата между двамата е 0,8 сек. Определено младият германец уцели „ваксата“, за разлика от опитния си колега. Може би дори всичко бе въпрос и на малко късмет.

„Шестото място не е лош резултат“, заяви Розберг. „Определено извлякох максимума от колата и по отношение на баланса. Направих добри обиколки.

Въпреки това изоставането от Ред Бул е огромно. Направо е лудост, какви времена успяват да постигат. Определено натрупах сериозен опит и намирането на правилните настройки е една от моите силни страни.

И днес свършихме чудесна работа с инженерите, но повече не бе възможно да се извлече от нашия пакет.“

Розберг бе доста последователен по отношение на настройките, докато Шумахер определено избра да рискува и избра различна посока по отношение на баланса.

„Той можеше да се върне към оптималните за момент настройки, но той реши друго. Аз видях, че при него нещата не стоят добре и реших да поема друга посока. За щастие при мен се получи.

Ще е трудно да намеря място на подиума, но при добър старт, защо не? На Силвърстоун стартирах пети и с малко късмет успях. Надявам се и тук да се случи подобно нещо.

Въпреки че ще стартирам от прашната страна на пистата не се притеснявам, защото в последно време направих доста добри тръгвания. Може би обаче първо трябва да успея да запазя позицията си и после да гледам напред.“