Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Удоволствие е да се кара на това трасе при всякакви условия

Розберг: Удоволствие е да се кара на това трасе при всякакви условия

23
0
2013,квалификация,Мерцедес,Нико Розберг,Спа

Нико Розберг се представяше значително по-добре от съотборника си в Мерцедес, Люис Хамилтън, до този момент в Белгия. В квалификацията обаче късметът не бе с него и той завърши на четвърта позиция, което означава старт от втора редица в утрешния ден.

„Бе доста напрегнато, направо невероятно, защото в нито един момент не бе ясно, какво ще последва“, обясни Розберг след квалификацията. „Условията се подобряваха и влошаваха непрекъснато. Бе много, много трудно да се избере правилната стратегия. В края обаче просто нямах късмет.

В крайна сметка обаче да стартираш четвърти е ОК. Можеше да продължи да вали и тогава можеше аз да съм начело. По време на бързата ми обиколка на Червената вода валеше. Предната част на колата бе нестабилна и се катерех по бордюрите. В останалата част от обиколката не валеше, но вече бях загубил достатъчно време. DRS системата бе изключена, не знам защо, което означаваше загуба на време и скорост на правите.

Беше странно, защото в края пистата изсъхна изведнъж. Трасето започна да се подобрява с всяка обиколка. Това, че на някои завои бе съвсем сухо означаваше, че може да се спечели отново време въпреки загубеното в началото. Хубавото е, че разполагам с изключително бърза кола, което означаваше, че може да на направя перфектна обиколка и въпреки това да дам добро време.

В състезанието всичко е възможно. Определено е удоволствие да се кара тук. При всякакви условия кефът е голям. Така че каквито и да са условията утре се надявам на добро представяне.“