Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Усещането, когато водех колоната, бе страхотно!

Розберг: Усещането, когато водех колоната, бе страхотно!

53
0

Втори пореден подиум спечели Нико Розберг, който позволи само на пилотите на Макларън да финишират пред неговия Мерцедес в Гран при на Китай. Той бе сред рискувалите да останат със сухи гуми в началото на надпреварата, което го изведе в позиция да се бори и спечели място на почетната стълбичка.

– Следвайки съвета на Джок [Клиър] и отбора реших да не сменям сликовете си при първия дъжд. Просто карах и се молех да спре да вали! Усещането след правилното ни решение, когато за кратко водех колоната, беше страхотно. След това пак почна да вали, но интермедиите се съсипваха страшно бързо и Дженсън [Бътън] успя да ме изпревари. Темпото ни с тези гуми обаче изглеждаше на ниво. Третото място е великолепно, а и определено направихме стъпка напред този уикенд – каза германецът.

Далеч по-трудна и на моменти кошмарна надпревара имаше Михаел Шумахер. Седемкратният шампион във Формула 1 финишира 10-и и това му носи една точка, но това не е никаква утеха за него след цял куп изгубени на трасето битки.

– Състезанието беше от онези, които не искаш да си спомняш, точно както и останалата част от уикенда в моя случай. Нито нещата се стекоха в моя полза, нито аз се представих добре. Ще го броя за опит, след като не можах да подредя решенията за гумите. Стратегията ми в това отношение не бе никак впечатляваща. В последните 10 тура интермедиите ми приличаха повече на сликове, отколкото на гуми за мокра писта. Като цяло борбата бе страхотна, но не бях в състояние да я водя добре заради грешките с гумите – заяви Шумахер.

Той поздрави съотборника си за подиума, допълвайки, че няма търпение да се прибере у дома, макар да не знае как точно ще успее да направи това!