Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг в неведение: Не знаех, че водя почти до края

Розберг в неведение: Не знаех, че водя почти до края

66
0
2014,канада,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг не успя да постигне втори пореден триумф през този сезон, но постигнатото след толкова проблеми второ място бе по-сладко и от победа. След отпадането на съотборника му в екипа на Мерцедес, Люис Хамилтън, германецът успя да увеличи преднината си в класирането при пилотите с още 18 точки и тя вече е 22 т.

„Нямах идея къде се движа“, заяви с усмивка Розберг след състезанието. „След появяването на проблема се опитвах да правя квалификационни обиколки, една след друга. Дори в момента съм щастлив, защото си мислех, че съм пети или шести.

На старта не тръгнах добре, но в първия завой успях да защитя позицията си. После имахме много хубав двубой с Люис, който бе изключително оспорван. Все пак успявах да контролирам нещата до втория стоп.“

Тогава започнаха и проблемите му. Първо при спирането се получи забавяне заради проблем с предна лява гума. Така той загуби позиция спрямо Хамилтън. После пък се появиха проблемите с мощността, които на практика оставиха пилотите на Мерцедес с 180 к.с. по-малко.

„Беше изключително странно, защото и двамата получихме един и същи проблем в една и съща обиколка. Трудно е да се обясни. Изпробвах всичко възможно с копчетата на волана, за да се справя с проблема, но в крайна сметка трябваше да продължа и да се опитам да се адаптирам към ситуацията.

После започнаха и проблемите със спирачките, като заради повредата в задвижващата система задните започнаха да прегряват. Трябваше да се мъча да ги щадя и да пазя бензин. Невероятно.“

Според членове на екипа на Мерцедес наистина е невероятно, че Розберг е успял да завърши, при това само на позиция от най-високото стъпало на подиума.