Начало Избрани Розберг: Пиастри наистина е една от бъдещите суперзвезди на F1

Розберг: Пиастри наистина е една от бъдещите суперзвезди на F1

1000
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри; снимка: Майкъл Потс

Нико Розберг коментира ситуацията с Оскар Пиастри. Световният шампион от 2016 г. смята, че решението на австралиеца да премине в Макларън е изключително смел и дързък ход.

Преминаването на бившия шампион от F2 в британския тим е като нож с две остриета, защото той може да повтори съдбата на своя сънародник Даниел Рикиардо. Според Розберг, Пиастри задължително трябва да се пребори с Ландо Норис, ако иска да се развие във Формула 1.

Пиастри е смятан за един от най-големите таланти в света на моторните спортове. Очакваше се 21-годишният състезател да премине в Алпин след новината за преминаването на Алонсо в Астън Мартин. Френският отбор дори обяви, че австралиецът ще заеме второ място до Естебан Окон. Въпреки това той успя да се изплъзне от ръцете на тима от Енстън и подписа с Макларън. 

Бившият пилот на Мерцедес приветства решението на Пиастри и го обяви като постъпка на смел млад човек. Въпреки всичко той заяви, че този ход може да изиграе лоша шега на австралийския състезател.

„Това бе наистина смел ход от страна на Оскар. Сега той или ще победи Ландо, или ще се откаже от спорта, така че ще му бъде много, много трудно.“

„Той вярва в себе си. Ако сме смята, че е толкова добър, нека да се опита да пробие в най-високото ниво на моторните спортове. Ако си млад пилот и имаш възможност да се състезаваш за тим като Макларън, трябва да се възползваш от нея. Подобни възможности не се появяват често, така че той е направил всичко както трябва.“

Розберг да спомене тежката и неуспешна задача, пред която бе изправен Даниел Рикиардо в Макларън през миналия сезон. Бившият пилот на Уилямс и Мерцедес отправи предупреждение за това срещу кого ще се изправи младия състезател в британския тим и какви опасности го дебнат там.

„За Оскар ще бъде трудно да се справи в Макларън. Норис е пилот от световна класа и вече няколко години е част от световния шампионат. Няма да е лесно  Оскар да отидем там и да се справим по-добре от Даниел.“

„Рикиардо е многократен победител в състезания и беше един от най-добрите пилоти в света. Въпреки това изпитваше огромни затруднения срещу Ландо. В същото време Оскар е съвсем нов в този спорт!

„Пиастри наистина е една от бъдещите суперзвезди на F1. Но не мога да повярвам, че Рикиардо изведнъж се бе научил да кара толкова бързо.“

Затова мисля, че Ландо се представя като световен шампион в момента и кара толкова добре. Затова наистина смятам, че ще бъде голямо, голямо предизвикателство Оскар да бъде толкова близо до своя съотборник“, добави Нико Розберг.