Начало Автомобили RS Q3 на Ауди демонстриран в Пекин

RS Q3 на Ауди демонстриран в Пекин

20
0

Ауди представи концепцията си RS Q3 на автомобилния салон в Пекин. Автомобилът е уникален, тъй като интерпретира същността на компактния SUV по много специален начин, нарече от компанията систематично динамичен.

Моделът е с двигател 2,5 TFSI с 360 к.с. Панелите около 5-цилиндровия агрегат са с карбоново покритие. Автомобилът пък комбинира две класически технологии на Ауди – директно впръскване на горивото и турбо. Обемът е 2480 куб. см. Ускорението до 100 км/ч става за 5,2 сек, а максималната скорост е 265 км/ч.

Трансмисията е S tronic, 7-степенна с постоянното quattro задвижване. По принцип задвижващи са основно предните колела, но при определени обстоятелства мощността се разпределя и към задните чрез хидравличен многодисков съединител с електронен контрол.

Външният вид е определено различен, а цветовата гама е в преливащо синьо към по-тъмни, почти черни области. Компактният спортен кросовър е свален с 2,5 см спрямо пътя.

Стъкленият покрив позволява навлизането на голямо количество светлина в автомобила. Интериорът е основно в черно, като в него има елементи от кожа, а отделни компоненти са в тъмносиня алкантара за контраст. Цветовата гама е използвана наистина изобретателно.

На волана има цял набор от контролни функции, като акцентите по него са от алуминий. Самото кормило е облицовано с кожа, даваща сигурен захват на шофьора и устойчива на замърсявания.