Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рубенс Барикело – пътят до Гран при №300 III

Рубенс Барикело – пътят до Гран при №300 III

134
0

2005 г. Ферари

– Трудна година – „обутите“ с Бриджстоун Ферари се борят спрямо съперниците с Мишлен. Единствената победа на Скудерията е в Гран при на САЩ, но на Индианаполис се „състезават“ само те и пилотите на Джордан и Минарди.

– Рубенс отбелязва Гран при №200 в уикенда на старта в Испания.

2006 г. БАР-Хонда

– Рубенс напуска Ферари след шест сезона и отива в БАР-Хонда в търсене на ново предизвикателство. Печели точки в първия си старт за екипа, но най-доброто му класиране са две четвърти места.

2007 г. Хонда Рейсинг F1 Тийм

– Разочароващ сезон, в който Рубенс не печели нито една точка. Рос Браун обаче идва в отбора през ноември и вдъхва надежда на тима за бъдещето.

2008 г. Хонда Рейсинг F1 Тийм

– Още една трудна година, в която най-доброто постижение е трето място в Гран при на Великобритания.

– По време на уикенда за Гран при на Турция Рубенс отбелязва подобряването рекорда на Рикардо Патрезе за участие във Формула 1 от 256 старта.

– Хонда обявява оттеглянето си от спорта и целият тим, включително Рубенс, на практика остава без работа.

2009 г. Браун Гран при

– Рос Браун спасява отбора в последната минута и предлага на Рубенс да остане в навечерието на първия старт в Мелбърн.

– В ярък контраст с предишни сезони този е изпълнен с успехи, увенчани с две победи (във Валенсия и на Монца) и трето място в класирането при пилотите.

– Подписва договор с Уилямс за 2010 г., като договорът е обявен преди последния старт в Абу Даби.

2010 г. Уилямс

– „Винаги съм искал да карам за Уилямс. Уважавам безкрайно много Франк [Уилямс], а след като разгледах фабриката и се срещнах с хората, не водих повече никакви разговори. Имаме обща цел, а тя е Уилямс отново да печели.“

– До момента има четвърто място във Валенсия, пето на Силвърстоун и страхотно измъкване до десето в Унгария. „Можем да финишираме на подиума преди края на сезона“, убеден е Рубенс.

– Рубенс отбелязва Гран при №300 по време на уикенда за Гран при на Белгия. „Докато продължавам да се радвам на това, което правя и докато успявам да предам ентусиазма си на отбора, няма да се отказвам. Всички се сблъскваме с някакви проблеми в живота си – това е неизбежно, но при мен не е опция да се предам.“