Начало Автомобилни новини Руските лекотоварни автомобили GAZelle NN вече се предлагат у нас

Руските лекотоварни автомобили GAZelle NN вече се предлагат у нас

549
0
GAZelle NN
руски лекотоварен автомобил GAZelle NN

Руските лекотоварните автомобили GAZelle NN ще бъдат предлагани от „Ауто Италия“ ЕАД. Първите доставки се очакват в края на септември и началото на октомври. Предстои изграждане на дилърска мрежа на марката в цялата страна и да се покаже потенциала на руските машини, в които се помещава немски двигател. Заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза, породена от недостига на ключови чипове. Поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Лекотоварните автомобили GAZelle NN са създадени за тежки условия

Лекотоварните автомобили GAZelle NN са създадени за тежките условия за Русия. Тези товарни автомобили са проектирани, така че издръжливостта и надеждността на компонентите да е приоритет. В крак със съвременните тенденции за  все по-голямата свързаност на автомобилите, производителят е добавя модерни технологии и предлага  повече комфорт. Това прави модела силно конкурентен автомобил, подходящ за множество бизнеси. Дизайнът на обновения автомобил GAZelle NN е вече по-дързък и сложен, запазвайки разпознаваемостта на фамилията GAZelle и прибавяйки необходимия набор новости.

 

Двигателят е от екологичен клас EURO-6, разработен е от Volkswagen. Той многократно използван и тестван в широка гама от леки и товарни автомобили.

  • Модел на двигателя: ЕА189 2.0 TDI
  • Тип на двигателя: дизелов двигател с турбокомпресор и интеркулер
  • Максимална мощност, kW (к.с.) при честота на въртене на коляновия вал: 100kW (136

к.с.) и 340 Нм при 3500 об/мин

  • Максимален въртящ момент: 340Нм @ 2000 – 3500 об/мин
  • Брой и разположение на цилиндрите: 4 редови
  • Екологичен клас: EURO-6D

Нова 6-степенна механична скоростна кутия, проектирана и разработена за работа със значителни товари на дълги разстояния, позволява намаляване на разхода на гориво с до 13%. Значително намалява натоварването и износването на двигателя, като по този начин удължава живота му. Натоварен автомобил може да започне движение, ако е с 6-степенна механична трансмисия, от 2-ра предавка.

GAZelle NN е нещо повече от нова лекотоварна моделна гама – тя ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Платформа за по-нататъшно разработване на нови модели и версии на гъвкави, надеждни и икономични лекотоварни автомобили.

Накратко: немски двигател, нова платформа, съвременни технологии, повече издръжливост. А за проявяващите интерес,  до края на септември „Ауто Италия“ ЕАД предлага предприемерни проджби на атрактивни цени.

Базовите цени започват от 29 900 лв. без ДДС като допълнителното оборудване, което може да се поръча включва климатик, електроуправляеми външни огледала, въздушна възлгавница за пасажерите до водача, автопилот (cruise control), аудио с USB и управление от волана, задни врати с 270° ъгъл на отваряне, ‘LED Matrix’ предни светлини, LED фарове за мъгла, атермично стъкло, защитно покритие на пода на товарния отсек, комфортен пакет за шофьора и други.