Начало Автомобили Създаването на Citroen AIRCROSS (видео)

Създаването на Citroen AIRCROSS (видео)

22
0

Citroen повдигна завесата и предоставя погледа върху процеса на изработване на концептуалния си модел AIRCROSS с видео и ексклузивни кадри. Автомобилът дебютира на автомобилното изложение в Шанхай (Китай).

Разработването на концептуални автомобили е една от най-важните за Citroën дейности. Именно тук марката демонстрира с пълна сила своите възможности по отношение на дизайн и технологии, представя елементи и тенденции, които ще бъдат актуални и ще отличават следващи модели Citroen. Извън стратегическата важност, създаването на концептуален автомобил е уникално изживяване за участниците в проекта от отделите дизайн, проучване и развитие, продукти и други.

Първите скици на екстериора и интериора на Citroen AIRCROSS са направени преди повече от година, в началото на 2014-та. Цялостният макет, изработен от глина, който дава представа за реалните обеми на модела, е представен през юни 2014. Дизайнерите започват работа по шасито през септември, а сглобяването стартира четири месеца по-късно. Финалните щрихи на проекта са направени в края на март 2015.

Фредерик Дуверние, мениджър стил на Citroen AIRCROSS, представя проекта така: “Всичко в този проект е изцяло последователно, защото екипите работят заедно още от момента на изработването на първите скици. Това се вижда в цялостния дух, цветовете и дори детайлите – например еднаквите форми на различни елементи от автомобила. Друг пример са технологиите на борда, като например графичния интерфейс, който е интегриран в процеса на разработване, за да може да се впише възможно най-хармонично в интериора.”

За първи път, Citroen разкрива какво се случва по време на разработването на концептуален модел с ексклузивни снимки и видео, показващи процеса стъпка по стъпка. Можем да видим целия ноу-хау на Citroen, както и страстта и прецизността вложени в работата.