Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спрях прекалено рано в последния завой, призна Фетел

Спрях прекалено рано в последния завой, призна Фетел

36
0
Фернандо Алонсо

Себастиан Фетел спрял твърде рано за последния завой в обиколката на пистата край Шанхай, обясни самият пилот след квалификацията за Гран при на Китай. Четирикратният световен шампион остана втори на стартовата решетка за утрешното състезание, което е втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2017 г. – на по-малко от 0,2 сек зад Люис Хамилтън (Мерцедес).

„Квалификацията бе страхотно удоволствие. Щях да й се радвам дори повече, ако бяхме малко по-бързи, но в последния завой май ме хвана малко страх и натиснах спирачките прекалено рано. Иначе съм доволен като цяло от обиколката си”, призна Фетел. „В квалификация все още ни липсва малко скорост (в сравнение с Мерцедес), но в състезанието сме далеч по-равнопоставени. В Австралия например Люис имаше проблеми с гумите, докато при нас това не бе толкова сериозно. Определено през последните години сме виждали как в квалификации Мерцедес се справя страхотно в квалификациите, но според мен ние можем още да подобрим представянето си в тази посока.”

Немският пилот на Скудерията допълни, че колата му върви добре досега през уикенда в Китай и той ще се постарае състезанието му също да е на ниво, без значение какво ще е времето утре.

Междувременно Ники Лауда пък разкри, че бил заложил на полпозишън за Себастиан в Китай. Председателят на борда на Мерцедес F1 се хванала на бас на по 10 евро със спортния шеф на щутгартския концерн Тото Волф, че Фетел ще надделее в битката за първа позиция.

„Фетел наистина изглеждаше бърз, но Люис (благодаря ти, Боже!) направи една от неговите специални обиколки”, обясни Лауда. „Ферари се справи прекрасно в Барселона, спечели първия старт и борбата помежду ни е много сериозна. В момента все още сме малко по-бързи в квалификация, но да почакаме да видим какво ще стане утре.”

Кими Райконен пък сподели, че не е изненадан от резултата си, тъй като имал проблеми със стабилността на предната част на болида си. Финландецът остана четвърти в подреждането.