Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слуховете за Фетел подкопават единството във Ферари, заяви Алонсо

Слуховете за Фетел подкопават единството във Ферари, заяви Алонсо

48
0
Фернандо Алонсо

Слуховете за евентуална размяна на Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел подкопават единството във Ферари, заяви двукратният световен шампион.

От Ред Бул отрекоха подобна възможност, но италианските медии разпространяват информацията и според Алонсо така вредят на Скудерията. В Маранело изживяха бурна седмица след домашната си Гран при на Италия, в която президентът им Лука ди Монтедземоло подаде оставка.

Алонсо признава, че не е изненадан от кръжащите наоколо слухове, но е разочарован от публикациите в италианските медии, като се има предвид настоящата ситуация на Ферари.

– Бъдещето си го коментирам от 13 месеца – още от август миналата година – и нямам какво ново да кажа. Понякога ми става тъжно, че разни неща идват от Италия, че хората създават слухове поради някаква странна причина, които изобщо не помагат на Ферари. Ферари е огромен бранд, много по-голям от всеки отделен човек. Уважавам много екипа и се опитвам да създавам добра атмосфера – излизаме на вечеря, играем баскетбол и покер, както и други неща, за да сме един обединен отбор. От това имаме нужда, това очакват хората от нас. А целта на подобни слухове, при това идващи от Италия, е неясна – каза испанецът в Сингапур.

Фернандо отбеляза, че оставката на Ди Монтедземоло бележи края на една ера за Ферари, но той лично вярва в това, че Серджо Маркионе ще направи необходимите промени в Маранело:

– Изминаха няколко интересни дни с много промени. Цялата година е различна. Първо си тръгна шефът на тима (Стефано Доменикали), след това през лятото и началникът на департамента за двигатели (Лука Марморини), а сега президентът се оттегля след толкова успехи и победи в шампионата. Ди Монтедземоло бе лидер в продължение на дълги години и му желаем късмет в новите му проекти. Вече говорих със Серджо – с него имаме много добри взаимоотношения от дълги години. Понякога е идвал на Монца, в Остин и Канада и винаги ни е давал пълната си подкрепа. Видях го в Маранело и той повтори същото: че е готов за предизвикателството, че ще направи някои промени и се надяваме те да са за добро.