Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С гуми хард и софт ще разполагат отборите на Силвърстоун

С гуми хард и софт ще разполагат отборите на Силвърстоун

45
0

Гуми хард и софт ще предоставят от Бриджстоун на отборите от Формула 1 за предстоящата Гран при на Великобритания. Трасето е по-дълго след реконструкцията си и обиколката сега е 5,9 км (срещу 5,141 км преди), като това го превръща в третото по дължина в календара на Гран при. Основните характеристики на пистата са запазени и се очаква средната скорост пак да е висока, което в комбинация с абразивната повърхност на пистата означава, че гумите ще бъдат подложени на сериозен тест.

– Познаваме прекрасно Силвърстоун от множеството състезания, провеждани там през годините, но сега сме изправени пред предизвикателството на новата конфигурация – заяви директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Преди трасето бе едно от най-жестоките към гумите, а промените няма да го направят по-щадящо, поради което и суперсофт не бяха подходящи. Допълнителната права пък означава, че средната скорост вероятно ще е още по-висока от преди.

Компанията е използвала данни от състезанието в МотоGP, провело се на новия Силвърстоун по-рано тази година, за да оптимизира продуктите си за F1 максимално. Базата на Бриджстоун Моторспорт пък се намира в Ленгли, близо до летище Хийтроу и поради тази причина състезанието е домашно и за производителите на гуми.