Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съперничеството с Хамилтън не е нещо специално, смята Фетел

Съперничеството с Хамилтън не е нещо специално, смята Фетел

51
0
Люис Хамилтън

Себастиан Фетел смята, че съперничеството между него и шампиона Люис Хамилтън не е нещо по-специално, както мнозина смятат. Според германеца  нямало значение срещу кого се състезава той.

Тази година двамата отново са основните фаворити за титлата, като спорът миналия сезон бе спечелен от пилота на Мерцедес. Фетел призна, че би му било приятно да победи състезател от калибъра на Хамилтън.

„Люис е 4-кратен световен шампион и един от най-добрите пилоти в F1, каза Фетел в интервю за немския Sport Bild. – Той е опонент на пистата, но не и в живота. Честно казано, няма значение за мен срещу кого карам.”

Ако обаче спечелиш срещу Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, трябва да си горд, защото всички са наясно какво е тяхното ниво. Люис и Фернандо се състезават на изключително високо равнище.”

През миналия сезон в Азербайджан битката между Фетел и Хамилтън се разгорещи в Баку. Тогава в яда си заради рязко намаляване, Фетел изравни болида с този на конкурента и го удари, докато колата за сигурност беше на пистата.

„Какви са били моите грешки, всеки може да реши сам за себе си. Разбира се, има линии, които не бива да се пресичат, но понякога и това се случва в живота. Ако нещата не стояха така, щеше ли да си струва да живееш? Не мисля така, коментира Фетел.

Считам, че е интересно за другите хора да съдят ситуациите на база собственото си мнение и сами да дават оценки. Когато си сложа шапката (след края на състезание – б.р.), просто трябва да живея със случилото се на пистата.“