Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказания за Хамилтън и Розберг; Люис: Нико потегли с грешен режим...

Без наказания за Хамилтън и Розберг; Люис: Нико потегли с грешен режим на двигателя

82
0

Стюардите на Гран при на Испания постановиха, че катастрофата между Люис Хамилтън и Нико Розберг в първата обиколка на надпреварата е състезателен инцидент. Пилотите на Мерцедес се удариха и отпаднаха от състезанието, което бе спечелено от Макс Верстапен (Ред Бул).

Това означава, че няма да бъдат предприемани действия срещу когото и да е от двамата.

Хамилтън обясни, че Розберг е бил в различен режим на двигателя и той го е настигал със 17 км/ч по-висока скорост.

„Стартирах добре, Нико се измъкна в първи завой, където аз бях от вътрешната страна и нямах добро сцепление. Той на практика бе тръгнал с грешни настройки за двигателя. Преди старт трябва да решим в какъв режим ще потеглим, като само един е на максимална мощност. Той не беше в максимален режим, а в такъв за кола за сигурност или нещо подобно. Тръгна да превключва и в този момент загуби нещо от порядъка на 180 к.с. Настигах го, а той не беше на състезателната траектория. Мястото вляво бе много по-малко, отколкото това вдясно и затова тръгнах надясно. Имаше пространство, а когато вървиш със 17 км/ч по-бързо, отиваш към него”, каза още Люис.

Англичанинът отказа да коментира въпроса кой носи вина за инцидента, но се извини на отбора си: „Сърцето ми спря, когато излетях, защото в екипа ни 1300 души работят страшно упорито за този изумителен автомобил, за тези невероятни възможности. Неописуемо е колко съм разочарован съм, че не постигнах никакъв резултат за тях.”