Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спирачките просто отказаха, обясни Льоклер причината за катастрофата с Хартли

Спирачките просто отказаха, обясни Льоклер причината за катастрофата с Хартли

126
0

Стюардите на Гран при на Монако разгледаха катастрофата между Шарл Льоклер и Брендън Хартли и решиха да не предприемат по-нататъшни действия. Пилотът на Заубер се блъсна в Торо Росо-то на слизането от тунела към шикана. Шарл, за когото това бе първа надпревара у дома, обясни, че е опитал да спре, но просто е било невъзможно.

„Четири обиколки по-рано педалът започна да става все по-дълъг. Поведението му бе непостоянно, дори когато прилагах един и същ натиск. Ту спирах, ту не спирах. Беше много трудно да се кара така, докато в един момент спирачките просто отказаха”, обясни Льоклер.

Стюардите прегледаха видео записите и изслушаха Льоклер, Хартли и представители на отборите им. Те постановиха, че инцидентът е причинен от повреда на преден ляв спирачен диск и нито един от пилотите няма вина.

Състезанието не бе леко за Хартли от самото начало. Той стартира от 15-а позиция на грида.

„Потеглих доста добре, но си счупих предното крило още в първия тур, което бе доста дразнещо. От там нататък всичко бе битка. Гумите се изхабяваха бързо заради липсата на предно аеропритискане, но се държахме и положихме огромни усилия да накараме ултрасофта да изкара до края. Стратегията с ранното спиране бе добра, а към края на надпреварата настигах Карлос [Сайнц], който бе десети. Тогава Заубер-ът ме блъсна отзад. Говорихме с Шарл и той обясни, че е загубил спирачките си. Разочароващо е, но това е Монако. Бяхме силни през целия уикенд, освен в Q1, когато не се справихме като хората. Бях доволен от карането си днес, но явно не е било писано”, коментира новозеландецът.