Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Срещата на борда на Макларън приключи без решение за пилотите

Срещата на борда на Макларън приключи без решение за пилотите

42
0

Срещата на борда на Макларън приключи без да бъде взето решение относно пилотите на тима за следващия сезон във Формула 1.

Отборът от Уокинг съобщи преди Гран при на Абу Даби, че ще отложи съобщаването на състезателите си за догодина поне до 1 декември, за да не се разсейва тимът на писта. Началото на месеца обаче отмина без новини и вече се очакваше днешното събиране на борда да стигне до решение. Говорител на отбора обаче заяви, че срещата е приключила без това да се случи.

Във Формула 1 се приема за сигурно връщането на Фернандо Алонсо в тима, като не е ясно кой ще му е съотборник. Дженсън Бътън и Кевин Магнусен провеждаха демонстрации в Единбург, докато бордът заседаваше. На въпрос по време на събитието дали очаква да остане в екипа Бътън отговори пред Скай Спортс:

– Това е въпрос, на който не мога да отговоря. Не знам кога ще разберем. Заради всички ни се надявам да е по-скоро. Днес сме с Кевин на това събитие, изкарахме последните няколко дни заедно. Имахме някои интересни разговори. Ако съм във Формула 1 догодина, ще е чудесно предизвикателство с новата задвижваща система [на Хонда] и новата атмосфера в тима. Ако не съм, има други вълнуващи неща, в които искам да участвам. Така че не се тревожа за себе си. Просто би било хубаво да научим по-скоро, отколкото по-късно. Имах невероятна кариера във Формула 1, която би ми се искало да продължи. Изминалата година бе истинско удоволствие, чувствам, че имаме добра база за бъдещето. Всичко е едно вълнуващо ново предизвикателство, а това е страхотно.