Начало Други Синът на Михаел Шумахер ще се състезава във Формула 4

Синът на Михаел Шумахер ще се състезава във Формула 4

60
0
Мик Шумахер

Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер Мик ще кара през 2015 г. във Формула 4.

15-годишният Мик досега се състезаваше с картинг. Той подписа договор за немския шампионат ADAC Формула 4 с тима на Ван Амерсфоорт Рейсинг. Със същия екип Макс Верстапен участва миналия сезон в F3.

Мик се класира през 2014 г. втори в немския джуниър картинг шампионат, в който се състезаваше под името Мик Джуниър. Той стана и вицешампион в категория KF-Junior.

„През последните няколко години за нас стана традиция да предлагаме на втория в класирането на немския джуниър картинг шампионат тренировъчна сесия в симулатора ни”, обясни шефът на екипа Фриц ван Амерсфоорт. „Така се свързахме за първи път с Мик Шумахер, като това стана миналата есен. Той изкара цял ден на симулатора ни в Холандия. След това го наблюдавахме по време на тест сесия във Валенсия и в крайна сметка стигнахме до споразумение да се състезаваме заедно в тазгодишните ADAC Формула 4 серии.”

Ван Амерсфоорт Рейсинг има почти четири десетилетия история в автомобилния спорт. За тима са се състезавали Йос и Макс Верстапен, Кристиян Алберс, Гийдо ван дер Гарде и т.н.

Шампионатът ADAC Формула 4 стартира през последния уикенд на април на пистата Ошерслебен в Германия. Следващите кръгове са на Ред Бул Ринг в Австрия (5-7 юни), Спа-Франкоршамп в Белгия (19-21 юни), Лаузицринг (3-5 юли), Нюрбургринг (14-16 август), Заксенринг (28-30 август), Ошерслебен (11-13 септември) и Хокенхайм (2-4 октомври). Повечето надпревари са част от поддържащата програма на ADAC GT Мастърс, а кръгът на Ошерслебен през септември – от тази на DTM.