Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само параноично съзнание ще роди идеята, че Нико нарочно сбърка, заяви Волф

Само параноично съзнание ще роди идеята, че Нико нарочно сбърка, заяви Волф

104
0
Тото Волф

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф отхвърли като параноични твърденията, че Нико Розберг нарочно бил допуснал грешка по време на Гран при на Италия, за да пропусне напред съотборника си Люис Хамилтън.

Поредната теория на конспирацията се зароди още по време на самата надпревара, след като немският пилот за втори път изпусна първия завой.

– Нико се опитваше да опази задните гуми. Затова промени спирачния баланс, натисна рязко в случая и изтърва точката на спиране. Мисля, че нямаше техническа причина за това. Нико не допуска често грешки, камо ли две на едно и също място. Честно казано, не сме анализирали всичко до край и в детайли, за да видим дали е имало проблем със спирачките. Казах още на Еди (Джордан след финала – б.р.), че само параноично съзнание ще роди идея като тази (за нарочното пускане – б.р.). Смятам, че Нико бе подложен на сериозно напрежение, защото Люис бе бърз в събота и това се видя и в състезанието – каза австриецът.

Волф заяви също така, че феновете не са прави да освиркват пилоти на подиума. Запалянковците на Монца тръгнаха да правят точно това спрямо Розберг, който бе подложен на подобно отношение и на Спа след удара му с Хамилтън.

– Не би трябвало да има освирквания към подиума. Там са тримата пилоти, направили мега състезание и които и да са те, подобно нещо е неправилно. Това е спорт и би трябвало да сплотява хората. Всички тези момчета обаче имат свои фенове и някои са доста емоционални. Дали влияе на пилотите? Да. Затова според мен те трябва да са доста твърди. Даже не ми се мисли какво е да те освиркат. Но може би е нещо, което просто трябва да преживееш, ако искаш да стигнеш до върха – допълни той.

Австриецът вярва, че Нико е силен психологически и ще се възстанови от уикенда си в Италия. Той сподели и колко е впечатлен от Хамилтън в това отношение:

– Люис бе забележителен в толкова състезания, защото имаше няколко наистина ужасни уикенда, ужасни съботи и недели, а винаги се връща с усмивка за следващото състезание. Винаги е в добро настроение и дух. Това е впечатляващо като цяло.

От Мерцедес също реагираха на разпространяваните, било то и основно сред феновете, теории. Отборът публикува днес в Туитър акаунта си съобщение, гласящо: „Гореща новина: Драматични сцени в Бракли, след като #NR6 (Нико Розберг) дава #ItalianGP победата на съперника си в F1 шампионата #LH44 (Люис Хамилтън)”. То бе придружено със снимка на летящи прасета – артистично изображение на английския идиом „when pigs fly” (когато прасетата полетят – б.р.), чийто български вариант е „на кукуво лято”.