Начало Автомобили Собствениците на електрическия Nissan LEAF са изминали 1 млрд. километра

Собствениците на електрическия Nissan LEAF са изминали 1 млрд. километра

29
0

Собствениците на изцяло електрическия Nissan LEAF са изминали 1 милиард километра. Това показва системата CarWings, засичаща данни в глобален мащаб. В рамките на тези пътувания е било избегнато отделянето на 180 милиона килограма въглероден двуокис.

Невероятното постижение идва почти четири години след пускането на LEAF през 2010 г. като един от първите изцяло електрически автомобили на пазара. В момента това е най-добре продаващият се такъв модел с реализирани досега 147 000 броя (31 000 в Европа).

Благодарение на използваната в Nissan LEAF иновативна телеметрия CarWings компанията можеше да проследи пробега на колите. Компанията ги отчиташе с онлайн брояч и включи активно собствениците на автомобилите в поредица видео клипове.

– Целта ни бе да видим как хората с Nissan LEAF ще изминат 1 милиард километра до януари 2015 г. За нас е огромно удоволствие да съобщим, че постигнахме това дори по-рано. Бихме искали да благодарим на абсолютно всеки един собственик на LEAF за помощта в това начинание, което е единствено по рода си в света – коментира президентът на Nissan за Европа Пол Уилкокс. – Nissan LEAF е първият изцяло електрически семеен автомобил, като нивото на удовлетвореност сред потребителите е сред най-добрите в гамата на марката.

Nissan представи втория си изцяло електрически модел, който е компактен градски ван – e-NV200 – и продължава да се развива в тази посока на индивидуалната мобилност, която вече е приоритет на всички производители.