Начало Картинг С нови картове писта Лаута откри сезона

С нови картове писта Лаута откри сезона

200
0
картинг,Лаута

Шест чисто нови Sodi GT5 с мощност 9 к.с. завъртяха първи обиколки на писта Лаута по време на откриването на сезона. Любимите картове на Америка стават пълноправна част от картинг парка на пистата в Пловдив и всеки клиент може да ги пилотира през сезон 2011.

Всеки от шестте Sodi GT5 получи име, а кръстници им станаха пловдивските медии. Екипът на в. Марица избра Кими за име на своя картинг и пожела „безаварийно пилотиране и много подобрени рекорди“, Митко Лишев от Дарик радио се спря на Феникс за своя карт, а светският сайт Под тепето наименува мини болида си АС/DС. Аметист, Стадион и Гонг са останалите три имена съотвено на картовете на Нюз 4000, РТВЦ-Пловдив и Гонг. Отец Страхил извърши водосвет за здраве на служителите, за „вярна служба“ на картовете, за много доволни клиенти и бъдещи шампиони.

Първи новите картове изпробваха журналистите и клиентите с най-добри постижения през миналия сезон. При пилотите до 16 години първи шампион със Sodi GT5 стана Борис Малинов, след него на стълбичката на победителите се качиха Росен Тодоров и Лъчезар Панчовски. Оспорвана битка за ценния трофей имаше и в по-високия възрастов клас – над 16 години. Опитните пилоти истински се радваха на новото предизвикателство и сътвориха шоу за радост на многобройните зрители. Най-бърза обиколка регистрира Александър Геговски, който завъртя 870-те метра на пистата за 52 секунди. След него старт-финалната права пресякоха Спасимир Стоев и Любомир Иванов.

Картовете Sodi GT5 се отличават с атрактивен дизайн, идеална ергономичност и равномерно разпределение на тежестта. Тези характеристики са тествани на писти в цял свят, а HEAD системата е ключова придобивка на Sodi GT5. Тази енергийна система предлага ниво на сигурност, непознато до сега при ренталските картове, изцяло покрит резервоар и патентовани напълно регулиращи се според размера и дължината на крака педали.

През сезон 2011 на пловдивската писта за девета поредна година ще се проведе традиционният любителски шампионат по картинг, в който участват всички клиенти на Лаута с добри постижения през месеца. Общо 8 месечни и 1 годишен финал в две възрастови групи – до и над 16 години, са включени в спортния календар.