Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С нови крила пътува Уилямс за Канада

С нови крила пътува Уилямс за Канада

44
0

И екипът на Уилямс очаква завръщането на Формула 1 в Канада – една от любимите дестинации в календара на Гран при. В Гроув се подготвиха за пистата Жил Вилньов, заяви техническият директор Сам Майкъл и продължи:

– Всички в отбора нямат търпение да се върнем в Монреал. Градът е абсолютно невероятен и обожава Формула 1, а на пистата винаги стават вълнуващи надпревари. В Монреал е едно от малкото улични трасета, на които се състезаваме, но е напълно различно от Монако заради дългите, високоскоростни прави. Заради това аеродинамичната ефективност винаги е важна. Ние ще имаме нови крила в Канада, които да ни помогнат за оптимално представяне – допълни Майкъл.

Подобрения и по спирачките ще помагат, тъй като те са особено натоварени на трасето в Монреал заради резките спирания. Целта ще е класиране в топ 10 на квалификацията и спечелване на точки и от двете коли, каза още техническият шеф.

Рубенс Барикело пък се е състезавал 16 пъти на трасето Жил Вилньов и смята, че опитът му ще е от полза там.

– Това би трябвало да е предимство, тъй като пистата не е от най-лесните. Част от нея е от пътната инфраструктура и това означава, че няма много сцепление, тясна е и напълно различна от Истанбул парк, като освен това изисква съвсем друг аеродинамичен пакет. Имаме някои нови елементи за този старт. Финиширал съм няколко пъти на подиума в Канада, обожавам трасето и затова отивам изпълнен с оптимизъм и надежда за добър резултат – допълни бразилецът.

За младия му немски съотборник това ще е първо посещение и Нико Хюлкенберг вече няма търпение да види града и пистата, за които всички вече му проглушили ушите!

– Няма да има кой знае колко време за разглеждане, защото трябва да работим, за да направим по-добра надпревара, отколкото в Турция. Трудих се упорито през последните седмици и съм убеден, че съм добре подготвен. Изкарах известно време във фабриката, преглеждахме данни с инженерите ми. Използвах и симулатора, за да се запозная с конфигурацията – обясни Нико.