Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Серхио Перес смята, че има шанс за добри точки

Серхио Перес смята, че има шанс за добри точки

53
0
Серхио Перес

Серхио Перес смята, че има шанс за добри точки в утрешната Гран при на Италия.

Мексиканският пилот на Форс Индия се класира десети в квалификацията на пистата Монца.

– Можем да сме доволни от резултата. Девето място вероятно бе възможно, но чувствам, че почти използвахме максимума от потенциала си. Това е всичко, което можехме да искаме от тази сесия. Съдейки по вчерашните тренировки, състезателното ни темпо би трябвало да е добро. Няма много опции за стратегията, но смятам, че сме в добра позиция да направим силна надпревара утре. Всичко може да се случи на тази писта и съм уверен, че можем да вземем добри точки – коментира Перес.

Нико Хюлкенберг остана 14-ти, но ще стартира от 13-та позиция заради наказанието на Данил Квят. Германецът призна, че класирането му можеше да е по-добро, но последната му обиколка в Q2 не бе достатъчно добра:

– Основният проблем бе сериозен трафик в последния завой на загряващата ми обиколка, който определено съсипа подготовката. Всички намаляваха и се наложи и аз да направя същата. Гумите изстинаха и не можах да подобря времето си. Първото ми излизане в Q2 също не бе достатъчно добро, така че изтървахме Q3. Колата не вървеше добре днес. Въпреки всичко това състезанието може да е добро. Ако направя добър старт и спечеля няколко позиции в първия тур, има възможност да вляза в топ 10.