Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Ред Бул

Смесени чувства в Ред Бул

56
0

Настроението в екипа на Ред Бул бе смесено въпреки четвъртото място на Данил Квят. Чувстваше се сериозно съжаление, защото според тим шефът Кристиян Хорнер без техническата повреда на Рикиардо австралиецът бил способен да се качи на подиума. Въпреки това радостта преобладава, защото на писта като Спа екипът бе на нивото на Ферари и Уилямс.

„Бе доста интересно състезание и изпитах истинско удоволствие“, заяви Квят след напредварата. „Имах няколко възможности за изпреварване и се възползвах от тях.

Колата бе чудесна, а отборът свърши прекрасна работа, което ни донесе доста точки. Трябва да сме радостни от представянето си и се надявам да останем в същата форма и за предстоящите състезания.“

Даниел Рикиардо от своя страна пък бе разочарован. Австралиецът направи силен старт и се изкачи до третата позиция. До първия стоп нещата изглеждаха добре за него, но тогава започнаха проблемите.

„Балансът с медиум сместа не бе добър и имах проблеми“, обясни Рикиардо. „Надявах се обаче, че при последната си серия от обиколки с меките гуми ще мога да се боря за челно място.

Разбира се, че е разочароващо, когато не завършиш. Не сме сигурни още какъв точно е проблема, но екипът анализира данните. Загубих мощност при влизането в шикана и после всичко изгасна. Изглеждаше като електрически проблем, но ще знаем резултата от анализа по-късно.“

„Дани направи силно състезание“, описа впечатленията си Кристиян Хорнер, тим шефът на Ред Бул. „Спечели четвъртата позиция след като стартира 12-и. Направи чудесни изпреварвания и стратегията ни сработи много добре. Спечелихме важни точки в борбата при конструкторите.

Разбира се, жалко за Даниел. Той направи чудесен старт и се изкачи до третото място. Той бе със същата стратегия като тази на Дани и може би щеше да има възможност да се бори за място на подиума.“