Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 След Спа всяка писта е добра за Ферари, смята Фетел

След Спа всяка писта е добра за Ферари, смята Фетел

33
0

Себастиан Фетел смята, че след Спа, до края на сезона няма писта, която да не е подходяща за Ферари. Германецът заяви, че е приятно изненадан от темпото, което болидите на Скудерията показаха на трасето в Белгия, на което се предполагаше, че Мерцедес ще има голямо предимство.

Четирикратният световен шампион обясни, че без подобрения по колата, а само с по-различен подход към подготовката и настройките, от Скудерия са стопили преднината на Мерцедес, която очаквано идва от по-висока мощност на задвижващата система.

„Колата се представи на много високо ниво и дори ме изненада със скоростта си, каза Фетел. – В Белгия Мерцедес трябваше да имат по-голямо предимство заради мощността си. Ние обаче без подобрения по болида успяхме с правилна стратегия и добра работа в подготовката да стопим преднината им.

В края, след прибирането на колата на сигурността, дори имах шанс да се боря за победата. Не се получи, но съм спокоен, защото знам, че опитах всичко възможно. Люис не сгреши, но и второто място ми позволи да остана начело в класирането.“