Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сергей Сироткин преговаря с Форс Индия

Сергей Сироткин преговаря с Форс Индия

28
0
Сергей Сироткин

В средата на 2013 г. Сергей Сироткин бе обявен за титулярен пилот на Заубер за 2014 г. Внезапно след това обаче нещата се промениха и той остана извън Формула 1, вероятно заради липсата на достатъчно голям спонсорски пакет. Впоследствие той подписа договор с екипа на Рапакс в GP2, но явно руснакът не се е отказал от мечтата си да кара във Формула 1. Според руската медия Спортбокс сега той преговаря с отбора на Форс Индия.

Говори се, че именно тези преговори са били в основата на това, Форс Индия да не участва в първите тестове за годината на Херес, като парите обещани от руснаците просто не са дошли навреме. Сега екипът на Виджай Маля вече е в Барселона, но с хибриден автомобил.

Сироткин продължава да вярва в своя шанс да кара във Формула 1.

„Да, продължаваме преговорите“, потвърдил е руснакът. „Надяваме се, че рано или късно ще стигнем до положителен резултат. Докато не подпишем нещо черно на бяло обаче няма смисъл да говорим, а до момента нищо такова не се е случило.“

Моментната икономическа ситуация в Русия явно не помага особено на Сироткин, който обаче остава оптимист за бъдещето си.