Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц не смята, че това е било последното му състезание за Торо...

Сайнц не смята, че това е било последното му състезание за Торо Росо

72
0

Карлос Сайнц не смята, че Гран при на Сингапур е било последното му състзеание за тима на Торо Росо. Испанецът записа най-доброто класиране в кариерата си, завършвайки 4-и в драматичната надпревара на Марина Бей.

Има спекулации, че още от Гран при на Малайзия след 2 седмици Сайнц ще седне в болида на Рено на мястото на Джолион Палмър. Калрос вече подписа договор с френския тим за 2018 г.

„Не мисля, че това беше последното ми състезание за Торо Росо, заяви Сайнц. – Казах на моята група от инженери и механици да отидем в Сингапур и да направим перфектен уикенд.

Точно това стана и съм горд с тях. Те ми оказаха голяма подкрепа и бяха много щастливи от постигнатото, като всички бяхме супер мотивирани.“

Самото състезание за Карлос не започна добре, като той потегли лошо от 10-а позиция, но след катастрофата на двете коли на Ферари и Верстапен, той се озова 9-и. След като трасето изсъхна, той сложи гуми суперсофт, вместо ултрасофт, както направиха всички останали пилоти.

„Загубих много позиции на старта, но след това разбрах, че съм 9-и и се успокоих, обясни испанецът. – Започнах да изпреварвам пилотите пред мен с гумите интермедиа. След това със суперсофт имах трудности със сцеплението и не беше лесно да задържа Чеко (Перес) зад себе си.“