Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стартът със суперсофт не е трагедия, не се притесняваме особено, заяви Верстапен

Стартът със суперсофт не е трагедия, не се притесняваме особено, заяви Верстапен

46
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо бяха пети и шести в квалификацията за Гран при на Бразилия. Австралийският пилот обаче ще стартира с 5 позиции назад заради наказание за смяна на турбо.

„Постигнахме най-доброто, което можахме – пето място – и според мен би трябвало да сме доволни от това. Условията бяха малко сложни, но целият екип се справи и представянето бе на ниво. Опитахме да направим по-бърз тур със софт в Q2, но не стана. Стартът със суперсофт не е трагедия, така че не се притесняваме особено”, заяви Верстапен.

„Балансът на колата не бе идеален, липсва ни сцепление в предната част. Ако всичко бе наред, може би щяхме да имаме малък шанс да се борим с Ферари. Но винаги е трудно, когато губиш толкова време на правите. Убеден съм, че настройките за състезанието са добри. Изглежда утре ще е по-топло и това ще повлия на задните гуми. Но според мен такива условия ще ни паснат повече.”

И според Рикиардо болидът имаше добро темпо – на около половин секунда от полпозишъна.

„Освен това от вчера знаем, че сме още по-силни в състезателни условия. Заради наказанието ще потегля малко по-назад, но се надявам бързо да си пробия път и да се позабавлявам, докато се връщам към челото. Имам опит от миналата година и знам няколко места за изпреварвания. Мисля, че за мен изходът от състезанието ще се определи от това колко бързо ще премина напред”, коментира Даниел.

„Дъждът премина доста бързо, но ни принуди да използваме суперсофт в Q2, докато ние гонехме старт със софт. За съжаление това се получи само при Ферари. Ние и Мерцедес сме в една и съща позиция. Не смятам, че ще има особено голяма разлика, тъй като се справяме добре с гумите.”