Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 С всяка обиколка се чувствах по-комфортно в колата, обясни Сайнц

С всяка обиколка се чувствах по-комфортно в колата, обясни Сайнц

84
0

Карлос Сайнц обясни, че с всяка обиколка се е чувствал по-комфортно в колата по време на Гран при на САЩ и това му е помогнало да завърши на 7-а позиция в едва първото си състезание за тима на Рено.

Испанецът не потегли добре на старта, но след това навакса позиции, като изпревари и единия от пилотите на Форс Индия – Перес. В края той притисна и Окон, но не успя да се справи с него.

„Беше страхотен дебют за мен с Рено и се забавлявах на пистата, обясни Сайнц. – От самото начало с всяка обиколка се чувствах по-уверен в колата и можех да натискам по-здраво. Атакувах пилотите на Форс Индия, които бяха недостижими за тима в предишните няколко състезания.

И да изпреваря единия на пистата е още един страхотен резултат. Целият уикенд премина гладко и знаех, че мога да съм бърз и имах увереност. Целият отбор ми помогна и имаше ключова роля да се адаптирам бързо.“

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул добави: „Той дойде изключително мотивиран и добре подготвен, а и тимът ни също бе готов. Заедно свършихме забележителна работа. Той проведе едно агресивно, но интелигентно състезание. Въпреки че загуби няколко места на старта, той успя да навакса с брилянтни пилотски умения.“