Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сабине Кем: Сигурни сме, че Михаел ще се събуди

Сабине Кем: Сигурни сме, че Михаел ще се събуди

28
0
Михаел Шумахер
Михаел Шумахер; снимка Мерцедес

От инцидента на Михаел Шумахер във френските Алпи междувременно изминаха повече от 12 седмици. И докато семейството му, приятели и фенове се притесняват за живота му, 7-кратният световен шампион продължава да лежи в кома в университетската клиника в Гренобъл.

Мениджърът на Шумахер, Сабине Кем, продължава да е твърдо убедена във възстановяването на германеца.

„Нищо не се е променило от последното ни изявление: Ние сме и продължаваме да бъдем убедени, че Михаел ще се събуди и ще се справи с проблема. Продължаваме борбата заедно с екипа от доктори, на които имаме пълно доверие“, заявява Кем пред германските медии и допълва, че фазата на събуждане продължава.

Гари Хартщайн, който в миналото се грижеше за пилотите от Формула 1 обаче не е толкова голям оптимист по отношение на възстановяването на Шумахер. В собствения си блог американецът споделя, че според неговия опит „вероятността за тежки последствия е по-голяма, колкото по-дълго пациентът се намира в будна кома“.

Хартщайн е проследил отблизо успехите на Шумахер във Формула 1 в миналото.

„Прекарал съм много години по пистите, покрити с морета от фенове облечени в цветовете на Ферари. Всичката тази еуфория бе в голяма степен заради Михаел.“

Именно заради това докторът често размишлявал, какви биха били последствията, „ако се получат наистина неприятни новини“. Според него нередовните вести, давани от мениджмънта на спортиста давали възможност „на всички нас, да гледаме напред и малко да се дистанцираме“. Хартщайн обаче бил наистина изненадан от издръжливостта на феновете, показващи нескончаема надежда, че идолът им ще се възстанови.

„Аз съм изключително впечатлен, колко дълбока и безгранична е любовта на феновете към техния любимец.“