Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съдът отхвърли искане на Мозли

Съдът отхвърли искане на Мозли

58
0

Съдът отхвърли искането на Макс Мозли да забрани на News of the World показването на 90-секунден видеоклип на интернет сайта на изданието, на който се вижда президентът на ФИА в компанията на 5 проститутки.
Съдията Джъстис Иди отказа да издаде такава съдебна забрана за излъчването на клипа, заявявайки че съдържанието на видеото вече е толкова широко разпространено, че Мозли не може да очаква да го запази далеч от погледа на обществеността.
Съдията заяви: „Стигнах до заключението, че материалът е толкова широко достъпен, че една заповед в условията на такова търсене би донесла много малка практическа разлика. Единствено това заключение мога да изразя, твърдейки че Мозли не би трябвало да очаква уважение на личното си пространство сега, след като материалът е толкова широко разпространен. Дори и да е имал такова очакване, факт е, че видеото е влязло в публичното пространство и няма нищо, което законът може да защити. Всичко вече се е случило. С неохота стигнах до заключението, че въпреки че този материал е натрапчив и уронващ престижа и независимо от факта, че няма законен публичен интерес по отношение на бъдещото му разпространение, издаването на заповед срещу обвиняемите при това положение би било просто безполезен жест.”
Чувайки решението на съдията от News of the World заявиха, че незабавно ще върнат видеото на уебсайта си. Освен това от изданието отправиха шест въпроса към Мозли, с които искат да получат обяснение на някои факти, които могат да бъдат видени на клипа.
Самият Мозли не се появи в съда, за да чуе решението лично. Очаква се заведеното от него дело за намеса в личния му живот срещу News of the World да се гледа през месец юли.