Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц напусна болницата, готви се за старт утре

Сайнц напусна болницата, готви се за старт утре

87
0

Карлос Сайнц-младши беше изписан от болницата по-рано от планираното след страховитата си катастрофа по време на 3-ата тренировка за Гран при на Русия. Испанецът изпусна колата си при спиране за завой 13 поради технически проблем или заради собствена грешка, след което се удари в близката предпазната стена вляво и продължи към зоната за сигурност, където се заби свирепо в TecPro бариерите.

Първоначално пилотът на Торо Росо трябваше да остане през цялата нощ в болницата от съображения за сигурност, въпреки че нямаше никакви контузии и счупвания. По-късно обаче докторите му разрешиха да напусне лечебното заведение. Сайнц получи разрешение от стюардите да се състезава утре, но трябва и да премине медицинските тестове на ФИА.

„Гърбът и вратът ми още ме болят малко от инцидента, но съм напълно готов, заяви Сайнц. – Надявам се утре да се събудят в добра форма може би да се опитам да се състезавам. Това определено е намерението ми. Но трябва да бъдем внимателни. След инцидента винаги бях в съзнание. Веднага след като стана катастрофата се опитах да говоря с тима по радиото, но то не работеше.”