Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Имах нужната скорост да взема точки

Сайнц: Имах нужната скорост да взема точки

31
0

Карлос Сайнц смята, че е имал нужната скорост в Гран при на Малайзия, за да се класира сред първите 10 на финала и да вземе точки. Пилотът на Торо Росо обаче отпадна заради електрически проблем.

Испанецът стартира с гумите суперсофт и бе стигнал до 7-ото място, без още да е спирал в бокса, като преди това се удари и с Естебан Окон. Тогава обаче колата го предаде, което е 5-ото отпадане за Калорс за сезона.

„Като цяло това бе много позитивен ден за нас, като изключим отпадането, обясни Сайнц след финала. – Правехме добро състезание и показахме много по-добро темпо в сравнение с квалификацията.

В надпреварите изглежда винаги успяваме да извадим повече скорост от колата. Бяхме в добра позиция да спечелим точки, но за нещастие се случи проблемът. Хубавото е, че веднага идва ново състезание и можем да насочим вниманието си към него.“

Неговият съотборник Пиер Гасли завърши 14-и в дебютното си състезание в F1, Француизнът имаше тежък ден, като седалката му не беше настроена както трябва, а освен това имаше и проблем с бутилката с вода.