Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц притеснен от старите двигатели на Ферари

Сайнц притеснен от старите двигатели на Ферари

39
0

Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц призна, че е притеснен от факта, че екипът му ще използва стари двигатели на Ферари през 2016 г. Те ще са със спецификация от тази година и няма да могат да бъдат развивани. Досега екипът от Фаенца използваше задвижващи системи от Рено, но след прекратяването на договора с французите, се насочи към Скудерията, с която работеше и в миналото.

Според Сайнц, който догодина отново ще се партнира с Макс Верстапен, екипът му трябва да извлече максимума от възможното през първата половина от сезона догодина, тъй като през втората част ще бъде по-трудно, защото съперниците ще разполагат с подобрени мотори и ще имат по-добра скорост.

„Може би първата половина от сезона ще бъде най-важна за нас, когато трябва да максимизираме, това което имаме, заяви Сайнц. – Втората част ще бъде по-трудна очевидно. Ще имаме една и съща мощност за целия сезон. Но така беше и с Рено рази година. В началото на сезона тимът ни беше напред, но след това малко по малко тръгнахме надолу. Затова трябва да постигнем максималното възможно през първата част.”