Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц смята, че двигателят е причината за спада на Рено в последно...

Сайнц смята, че двигателят е причината за спада на Рено в последно време

58
0
Карлос Сайнц,Рено

Карлос Сайнц смята, че двигателят на Рено, който не е на нивото на новите спецификации на Мерцедес и Ферари, е основната причина за спада в представянето на тима в последно време.

Френският екип заема 4-ото място в класирането при конструкторите, но разликата спрямо 5-ия Хаас намаля доста в последните състезания и вече е само 8 точки 4 кръга преди края на сезона.

В Рено дори не използват най-новата си версия C на задвижващата система заради опасенията за недостатъчно добра издръжливост. Това прави тимът на Ред Бул, като „биковете“ вече обявиха, че не могат да ползват С спецификацията в Мексико и Бразилия заради голямата надморска височина.

„Мисля, че имаме голямо изоставане по отношение на двигателя, каза испанецът, който ще кара за Макларън от следващия сезон. – Не очаквахме Ферари и Мерцедес да направят такава голяма крачка при моторите в хода на сезона.

Смятахме, че В-спецификацията ще е достатъчно добра, но в момента виждаме, че не е. Внедрихме нови неща по шасито и то може би не е толкова лошо, но що се отнася до максималната скорост не сме там, където искаме да бъдем.“