Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саймъндс се надява KERS да помогне в надпреварата

Саймъндс се надява KERS да помогне в надпреварата

39
0

И на двамата пилоти на Рено допуснаха грешки в квалификацията за утрешната Гран при на Австралия във Формула 1. Двукратния световен шампион Фернандо Алонсо е 12-и на стартовата решетка за първия кръг от шампионата и това определено не му харесва.

Дойдохме тук с идеята да се борим за подиум, но това може и да не се случи утре. Бяхме много близо до времената за третия квалификационен сегмент, само на две-три десети от секундата, но аз направих грешка в опита да наваксам изоставането си в последния завой – обясни Алонсо. – Разочарован съм, тъй като смятах, че мога да съм пети или шести на грида. Миналата година обаче тръгнах 12-и, а станах 4-и в надпреварата, така че все още съм уверен за утре. Ако се случат много неща в състезанието, мога да постигна добър резултат.

Нелсън Пикет въобще не прескочи първата част на квалификацията. Бразилският пилот заяви, че внезапно поведението на автомобила му се променило и тъй като натиснал прекалено много, сбъркал в последния сектор.

Изпълнителният директор на инженерния отдел Пат Саймъндс също изрази огорчение от резултатите, допълвайки:

Представянето на всички болиди обаче е много близко, а позицията ни в квалификацията не е непременно показателна за това къде ще финишираме в състезанието. Ще ни се наложи да използваме доста конвенционална стратегия, както ще покаже количеството гориво. Смятам, че не сме твърде далеч от отборите, с които би трябвало да се борим. Надяваме се, че системата ни KERS ще ни донесе истинско предимство в състезателни условия утре.