Начало Избрани Сайнц: На практика бяхме шестият най-бърз отбор в Зандвоорт

Сайнц: На практика бяхме шестият най-бърз отбор в Зандвоорт

1557
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц коментира представянето си в Гран при на Нидерландия. Испанецът вярва, че във Ферари са били шестият отбор по бързина и са имали слабо темпо. От друга страна Сайнц заяви, че вчера е направил едно от най-добрите си карания за сезона.

Сайнц потегли от шеста позиция в състезанието за Голямата награда на Нидерландия. Пилотът на Ферари влезе в бокса малко след преваляванията във втората обиколка. След това той обратно се върна към сликове и поддържаше сравнително добро темпо

В един момент Сайнц заемаше третото място. За съжаление, той загуби позиции от Фернандо Алонсо (Астън Мартин) и Пиер Гасли (Алпин). Испанецът призна, че неговият автомобил не е разполагал с достатъчно добра скорост по време на вчерашния ден, без значение дали пистата е била суха или мокра.

Сайнц запази петото място след рестартирането на състезанието. Испанецът се защитаваше геройски от Люис Хамилтън и Ландо Норис, които разполагаха с по-бързи и стабилни автомобили. Сайнц в крайна сметка успя да запази позицията си до развяването на карирания флаг. По този начин той донесе ценни точки на Ферари в борбата при конструкторите с отбори като Астън Мартин и Мерцедес

Според Сайнц, във Ферари са били шестия по бързина отбор във вчерашния ден.

„На практика бяхме шестият най-бърз отбор в Зандвоорт. Честно казано дори и от Алпин бяха по-силни“, сподели Сайнц. „Знам, че в един момент изглеждаше, че дори можем да се борим за подиум. Но реалността бе съвсем друга- когато състезанието беше решено и когато погледнете темпото ни, ще разберете, че просто не бяхме никъде“, добави пилотът на Ферари.

„Все пак успяхме да проведем едно наистина добро състезание. През цялото време се борихме с хора, които нямаха нашето темпо и не бяха в нашето състезание. Всъщност ние се борихме с по-бързи автомобил от нашия. Затова трябва да сме щастливи и горди от добре изпълненото състезание. Очевидно не съм доволен от усещането в автомобила и от това колко много се борих вчера. Но от друга страна, това със сигурност това е едно от най-добрите ми карания през сезона“, каза още Сайнц.

Според Сайнц, във Ферари са се справили добре с многото стратегически решения, които е трябвало да бъдат направени. Като цяло, избирането на стратегия е едно от слабите места на Скудерията през последните години.

„Честно казано се справихме със задачите. Изключение прави първото спиране, което трябваше да направим в бокса още в първата обиколкал, но останахме на трасето още време. Всичко останало бе наред.“

„Дори темпото в началото на състезанието на новите интермедии беше наистина добро. Бях доста бърз при смесените условия. Но когато състезанието се успокои, просто темпото ми започна да спада.“

„Ние не атакувахме толкова, колкото се защитавахме, както и се забавлявахме. Но реалността е една- не бяхме никъде когато състезанието се нормализира“, завърши Карлос Сайнц.

Съотборникът на Сайнц Шарл Льоклер си тръгна с празни ръце от Зандвоорт. Състезателят на Ферари получи поражения в пода, заради които трябваше да се прибере в бокса.