Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц отхвърли слух, че е първи избор за пилот на Ауди

Сайнц отхвърли слух, че е първи избор за пилот на Ауди

1347
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц отхвърли слух, че е първи избор за отбора на Ауди, който трябва да участва във Формула 1 от 2026 г. Според швейцарския вестник „Блик“ той оглавявал листата с възможни пилоти за новия екип. Твърди се, че Андреас Зайдл, който вече работи в Хинвил, има предпочитания кои състезатели да привлече компанията от Инголщадт за F1 проекта си. По време на събитие на свой спонсор Сайнц бе категоричен, че подобни приказки го дразнят.

„Намеренията ми са да остана дълго време във Ферари. Дори не разбирам как може да се обсъжда какво ще се случи през 2026 г. Нямам договор и за 2025-та. Дразни ме, че измислени и глупави слухове като този витаят наоколо“, заяви Сайнц

Испанският пилот на Скудерията каза още веднъж, че съжалява за наказанието си от Австралия. Ферари подаде молба за преразглеждане, която стюардите на ФИА отхвърлиха, защото решиха, че предоставената от отбора информация не представлява нови доказателства по случая.

„Ако не беше наказанието от Австралия, щяхме да спечелим 12 важни точки. В крайна сметка не ми признаха обяснението. Това е положението. (Този сезон) останахме изненадани от това колко бързи са болидите на Ред Бул и колко са напреднали други екипи като Астън Мартин. Вярно е, че при аванса, който има Ред Бул в момента, ще ни е необходимо голямо подобрение, за да влезем в борба за победа. В момента трябва нещо да се случи в състезание с тях, както и с Астън Мартин, ако търсим някакъв резултат. Затова трябва да се съсредоточим върху това, с което разполагаме“, добави Сайнц.

За евентуално преминаване на Карлос Сайнц в Ауди се говори почти от момента, когато компанията обяви, че ще влезе във Формула 1. Баща му Карлос Сайнц старши е пилот на марката в рали Дакар. Предполагаше се, че двукратният световен рали шампион може би ще ходатайства за сина си.