Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: При толкова сложен пазар и всички случили се промени в отборите...

Сайнц: При толкова сложен пазар и всички случили се промени в отборите е ясно, че чакането бе правилният подход

4790
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц заяви още преди официално да бъде обявено, че от догодина ще е пилот на Уилямс, че чакането бе правилният подход за него, за да вземе решение как ще продължи кариерата си. Още преди новината той бе категоричен, че с всяка изминала седмица е получавал все повече информация за всеки тим, проявил желание да го привлече.

„За мен е привилегия, че тези отбори имат такова високо мнение за мен и получавам толкова добри отзиви. Почти е чест, че мненията са така положителни. Мога само да им благодаря за търпението и желанието да подпишат с мен“, отбеляза Сайнц по адрес на екипите, които искаха да го привлекат – Уилямс, Заубер/Ауди, Алпин.

„Тазгодишният пазар на пилоти е изключително сложен. Ситуацията бе крайно комплицирана. Затова чаках – исках да видя как се планира бъдещето на всеки тим. И всяка следваща седмица ми даваше усещането, че постъпвам правилно с изчакването. Защото всяка седмица научавах нещо различно за всеки отбор.“

„И макар да виждах фенове и медии да губят търпение, да се питат: „Защо чака толкова дълго?“, един поглед към пазара и случващото се във всеки екип, всички случили се промени ясно показаха, че изчакването бе правилният подход“, бе категоричен Сайнц

„Колкото повече чаках, толкова повече информация получавах от всеки отбор, в който имах възможност да отида. Надявам се да успеете да го разберете и да оцените точно защо чаках така дълго. Опциите ми бяха ограничени, но мисля, че тимът на Уилямс винаги е бил в чудесна позиция. Джеймс [Ваулс] открито заяви, че иска да отида там. Както знаете, аз съм му голям фен – на него, на работната му етика, на начина, по който движи отбора напред. Не е тайна, че се разбираме много добре“, каза още Сайнц.

Необичайно за Формула 1, настоящият тим на испанския пилот Ферари направи коментар относно новината, че от 2025-та той ще е в Уилямс.

„Доволен съм, че Карлос отива в Уилямс Рейсинг от следващия сезон. Това е отбор с невероятна история и наследство, основан от един забележителен човек с амбициозна визия и съм убеден, че Карлос ще се почувства у дома там“, заяви шефът на Ферари Фредерик Васьор

„Много уважавам Джеймс и съм сигурен, че Карлос ще е ценна придобивка за отбора му. В оставащите десет надпревари той продължава да е пилот на Ферари. Ще се борим за всяка една точка до последната обиколка от шампионата“, допълни французинът.

Шарл Льоклер пожела на Сайнц всичко най-добро в новия му тим от догодина.