Начало Избрани Сайнц все още няма добро усещане с новия болид на Ферари

Сайнц все още няма добро усещане с новия болид на Ферари

1454
0
Kарлос Сайнц
Kарлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц заяви, че все още няма добро усещане и се налага да експериментира“ с новия болид на Ферари, за да разбере по-добре как автомобилът реагира на определени настройки.

Испанецът се радваше на силен старт на втората си кампания със Скудерията, след като спечели подиуми в Бахрейн и Джеда. Това са два добри резултата, които го изведоха на второ място в класирането при пилотите. Сайнц изостава на 12 точки от съотборника си във Ферари Шарл Льоклер.

27-годишният състезател призна, че все още няма добро усещане за новото поколение на автомобила на Ферари F1-75. Според него това оправдава сегашното му изоставане от Льоклер.

Чувствам се така, сякаш  се сравнявам с края на миналата година. Тогава знаех точно какво трябва да направя с автомобила, за да съм по-бърз на всяка писта, както и какво ми трябваше от окачването, аеродинамиката и всичко останало“, обясни Сайнц.

Всеки път, когато отивах на нова писта в края на годината, знаех точно как да настроя болида.  С тази кола нещата са доста по-различни.“

След първото си състезание за сезон 2022 в Сахир, Сайнц обеща да подобри подхода си към настройките на F1-75. Уикендът в Саудитска Арабия потвърди, че той все още е в процес на обучение. Със сигурност испанецът се нуждае от още няколко състезания, в които да свикне с напълно новия автомобил на Ферари. 

„Имахме добри зимни тестове и бяхме много последователни. Използвахме много близък автомобил на Ферари по време на тестовете и в първото състезание.“

„Успяхме да го разработим и да намерим нашата посока на настройка, която изглеждаше, че работи добре в Бахрейн. Имаме нужда от още състезания и проби.“

„Също така имаме нужда от повече време. От лична гледна точка просто трябва да продължа да експериментирам, да пробвам посоки и да видя какво харесва на автомобила и какво харесвам като пилот“, завърши Карлос Сайнц.